Hvad er en anden grad brænde?

En andengradsbrænding klassificeres som en forbrænding, hvor både det ydre lag af huden, kendt som epidermis og laget nedenunder, kaldet dermis, er beskadiget. Typisk en smertefuld tilstand forårsager dette niveau af forbrænding blærer og hævelse og gør det berørte område stærkt rødt. Afhængigt af sværhedsgraden af ​​brænden eller hvor stort et område af huden er berørt, kan en forbrænding have brug for øjeblikkelig lægehjælp og kan tage uger til at helbrede. Hudtransplantation kan være nødvendig, og forbrændingerne kan forårsage permanent desinfektion, såsom ardannelse.

Udover at være rød og blærret, kan brændingen også forekomme hvid. Hertil kommer, at det berørte område kan have et vådt eller splotchy udseende på grund af tab af væske. Anden gradbrændinger er sandsynligvis meget ømme og følsomme over for berøring.

En person kan opleve anden graders forbrændinger på hans krop af mange grunde, med udsættelse for varme og flammer fra en brand er en af ​​de mest almindelige. Disse forbrændinger kan også være et resultat af at røre en ekstremt varm overflade, som f.eks. En jern eller en pære. En anden måde er gennem skoldskader, som kan opstå ved at komme i kontakt med varmt vand, fedt, kemikalier eller benzin. Hvis en person bruger en masse tid ude i solen uden solcreme, kan solskoldning udvikle sig til en anden gradbrænding.

Det er muligt for en person, der oplever en anden graders brænde for at gå i chok, især hvis forbrændingen sker over en stor del af hans krop. Det hurtige tab af væske sænker blodtrykket, hvilket resulterer i en mindre blodgennemstrømning til hjernen. Dette kan igen føre til besvimelse, kvalme og åndenød.

Hvis en person lider af disse forbrændinger på mere end 10 procent af hans krop, skal han øjeblikkelig lægehjælp. Behandlingen kan variere afhængigt af en persons alder, helbred og årsag til forbrænding, men har til formål at hjælpe offeret med smerte og undgå infektion. I alvorlige tilfælde kan en person gives aktuelle eller systemiske antibiotika og skal have bandager ændret dagligt.

Små hudområder påvirket af andengradsforbrændinger kan typisk behandles med en gasbindning. Dækker det berørte område hjælper ikke kun med smerter, det beskytter mod yderligere blærer og infektion. Generelt skal en person tage en form for smertestillende midler, som f.eks. Aspirin, for at lindre ømhed.

I tilfælde, hvor den anden grad brænder kun dækker et lille område, vil huden generelt helbrede inden for en måned. I mere alvorlige tilfælde vil en person have behov for hudtransplantation, hvilket generelt indebærer udskiftning af den brændte hud med hud fra en uforbrændt del af kroppen. Succesen for hudtransplantation afhænger af sværhedsgraden og forbrændingen.