Hvad er en hack squat?

Hakkekampen er en øvelse, hvor en person opfanger en skivehugle fra gulvet bag ryggen og knebet. Denne øvelse kommer til sit navn fra det tyske ord hacke, hvilket betyder ankel. I en traditionel hack squat sidder barbell bag anklerne, før de løftes. En fælles myte om denne squat er, at den blev opkaldt efter George Hackenschmidt, en professionel bryder. Hackenschmidt gjorde det populært ved at bruge øvelsen under sin træning i begyndelsen af ​​1900’erne.

Hakkeklubben er en muskelopbygningsøvelse, der primært retter sig mod quadricep musklerne, som er de store benmuskler omkring lårene. Det virker også hamstring muskler, som er placeret i lår området, og de gluteal muskler, der udgør ryggen. Øvelsen ligner nøje dødløftøvelser, hvor vægten løftes fra jorden ved hjælp af et håndgreb. I en død elevator løftes vægten foran kroppen. Denne type squat løftes fra jorden bag kroppen, mens man bruger et overgreb.

Denne øvelse tager en stor smule balance for at mestre. Kroppen vil svinge tilbage mod vægten, og uden balance kan dette forårsage et alvorligt fald. Skiftende kropsvægt til tæerne synes at afbalancere vægten, hvilket gør øvelsen mere håndterbar. Af denne grund står nogle vægtliftere med vægtplader under deres tæer. Låsning af knæ under denne øvelse kan også hæmme balancen.

Derudover kan øvelsen være skadelig, hvis løfteren ikke bruger korrekt form. Ved at udføre en hack squat, er det vigtigt at holde fødderne skulderbredde fra hinanden. Løfteren skal sørge for, at ryggen er helt lige, når vægten løftes, da forspændinger i ryggen kan spænde tilbage på musklerne. Mange løftere bruger et vægtløftende bælte for at sikre en korrekt form. Denne form for squat placerer også et stort tryk på knæene, så øvelsen anbefales ikke til personer, der har knæproblemer.

Hakkekampen kan udføres med en traditionel barbell lastet med den ønskede vægtmængde. Det kan også udføres på en maskine, som har tendens til at mindske presset på knæ og led. For at udøve øvelsen på de fleste maskiner, starter løfteren i stående stilling, skulderpuder hviler på toppen af ​​skuldrene for at bøjse mængden af ​​vægt. Derfra vil løfteren kaste sig i en siddende stilling, før de stiger til en neutral stående position.