Hvad er en muscle relaxer?

En muskelafslappende medicin er en type medicin, der normalt ordineres til behandling af smerte. Også kendt som skeletmuskulatur relaxants (SMRs), de er almindeligvis omtalt som blot smertepiller. Mens de ikke bidrager på nogen måde til at fremskynde helbredelse på stedet for en skade, hjælper de med at lindre smerte ved at reducere mobiliteten og sammentrækningen af ​​skeletmuskulaturen.

Der er to hovedklasser af muskelafslappende midler: neuromuskulære blokkere og spasmolytika. Som navnet på den førstnævnte indebærer, blokerer den nerveimpulserende aktivitet for musklerne ved enten at hæmme acetylcholinsyntese eller dens virkning på receptorsteder. I virkeligheden forårsager denne type midlertidig lammelse af musklerne. Af denne årsag gives det nogle gange lige før kirurgiske procedurer som et alternativ eller supplerende anæstesi.

En spasmolytisk, derimod, omtales ofte som en centralt virkende muskelafslapper på grund af dens indvirkning på centralnervesystemet. Det retter sig mod muskler med det formål at hæmme spasmer, ud over at lindre smerter. Dette er den mest almindeligt foreskrevne type, og selve betegnelsen “muscle relaxer” refererer generelt til en spasmolytisk, selv om dens definition er blevet udvidet til også at omfatte neuromuskulære blokkere. Da nogle smertestillende lægemidler i denne klasse ikke udviser centralnervesystemaktivitet, er et mere præcist udtryk for en spasmolytisk simpelthen simpelthen modpaspas.

Mens mange patienter kan reagere positivt på en muskelafslappende smertelindring, vil variationer mellem forskellige lægemidler i denne klasse gøre nogle lægemidler mindre egnede til bestemte skader eller tilstande. For eksempel er baclofen en type, der har vist sig at være nyttigt i nogle neurologiske tilstande, såsom multipel sklerose eller cerebral parese. Denne særlige medicin anbefales dog ikke til ortopædiske sygdomme.

Hvis du tager en muskelafslapper for enhver tilstand, frembyder visse risici. For en ting kan der forekomme en eller flere bivirkninger, såsom sløret syn, svimmelhed eller døsighed. Nogle muskelafslappende stoffer kan intensivere virkningerne af andre lægemidler og yderligere undertrykke centralnervesystemet. Derudover er der risiko for afhængighed og misbrug med langvarig brug af disse smertestillende medicin.

Der er også visse omstændigheder, hvor brugen af ​​nogle typer af muskelafslappende midler ikke bør anvendes. For eksempel kan metaxalon forårsage falske blodsukkerindlæsninger hos diabetikere. En anden medicin, methocarbamol, kan øge risikoen for anfald i epileptika.

Da enhver form for muskelafslapper kan bære risici for visse individer, er det vigtigt, at patienten diskuterer deres medicinske tilstand og historie på lang sigt med deres sundhedsudbyder. Desuden skal patienten fuldt ud afsløre alle andre lægemidler, der i øjeblikket tages, herunder over-the-counter medicin og kosttilskud.