Hvad er en polycystisk ovariesyndrom diæt?

Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, er en hormonel lidelse, der kan forårsage en række negative bivirkninger. Forstyrrelsen fører ofte til insulinresistens, hvilket vanskeliggør kroppens evne til at regulere blodsukker og kan endda føre til diabetes type 2. Patienter med PCOS oplever ofte betydelig vægtforøgelse og er enten overvægtige eller overvægtige. De kan være i større risiko for at udvikle hjertesygdomme. Alle disse problemer kan påvirkes af patientens kostvaner, og de kan derfor drage fordel af at følge en polycystisk ovariesyndromsdiæt.

Som med de fleste kostvaner kræver en polycystisk ovariesyndromsdiæt et samlet fald i kalorier, hvilket er afgørende for vægttab. Nogle PCOS-lider opretholder en normal vægt og kan ikke nødvendigvis ændre deres kalorieindtag væsentligt, men et flertal af kvinder med denne lidelse har et vægproblem, så det er ofte et vigtigt aspekt af diætplanen. Patienterne bør gennemgå deres personlige anbefalede daglige kalorieindtag og derefter beregne et rimeligt kalorindfald, som vil hjælpe dem med at nå deres vægttabsmål uden at være for ekstreme.

De, der følger med et polycystisk ovariesyndrom, koster typisk at undgå forbrug af for mange kulhydrater, især forarbejdede sorter som hvidt brød, pasta eller ris samt raffinerede sukkerarter. Alle disse fødevarer forårsager hurtige stigninger i blodsukkerniveauet, hvilket igen påvirker insulinniveauet. Kvinder med PCOS vil typisk drage fordel af at reducere deres samlede kulhydratindtag. Når de spiser kulhydrater, bør kvinder spise fuldkorn, som har en mindre ekstrem virkning på blodsukker.

En anden vigtig facet af en polycystisk ovariesyndrom kost er at reducere fedtindtag. Nogle lavt kulhydrat kostvaner erstatter kulhydrater med en betydelig mængde fedt, på grund af den øgede risiko for hjertesygdom med PCOS, er dette dog ikke en anbefalet tilgang. Patienter bør holde mættet fedt ud af deres kostvaner så meget som muligt og forsøge at få protein fra kilder som magert kød og soja. De bør også finde kilder til sundere enumættede og omega 3 fedtstoffer, herunder nødder, olivenolie og fisk.

Ud over at spise i henhold til en polycystisk ovariesyndromsdiæt, vil de med PCOS også have gavn af at følge en øvelsesrutine. Hvis du gør det, vil det hjælpe med at brænde ekstra kalorier og kan bidrage til at forbedre metabolisme. Både aerob træning og styrketræning bør medtages for at opnå de fleste fordele.